Universal Studio’s

Dag 3 in L.A

Vandaag een hele dag Universal Studio’s gedaan. Alles wat met film te maken heeft is hier nagebouwd. Bij binnenkomst valt gelijk op hoe groots het is. Harry Potter bijvoorbeeld. Hier hebben ze Zweinstein niet met een klein kasteeltje nagebouwd zoals Doornroosje in de Efteling, nee… een compleet dorp met een kasteel wat qua afmetingen niet te beschrijven is zo groot staat hier. Ik begreep zelfs dat voor de film zelf er op het park wel eens gedraaid is waarbij dus gebruik wordt gemaakt van de attractie zelf.

Ondanks de drukte (want het was druk) hebben we de grote attracties wel gezien.

We begonnen dus met Harry Potter.. Toen we zaten werden wij er door security uitgehaald en naar een kamertje gebracht. Waarom? Omdat ik een  GoPro in mijn handen had.. dat mag dus niet.

Nadat we de boel hadden opgeruimd hoefden we niet meer in de rij en konden we er zo in. Achteraf hadden ze ons beter kunnen opsluiten want we waren kots en kots misselijk… ik wou dat ik er nooit was in geweest… Haha.

Toen gingen we de tour doen waar ik naar uitkeek… AMC The Walking Dead. Heeeeeel vet. Een walktrough met zombies… en tussen de poppen die ook ook bewogen zaten er af en toe een “echte” zombie tussen (ze bestaan dus echt). Vooral Ise en Sem (beide ook fan van deze serie) schrokken soms zo erg als er een zombie de hoek om kwam rennen dat ze het uitgilden. Heel leuk was het.

Jurassic Park was mooi, maar voor 80 min in de wachtrij is 5 min attractie wel jammer. Wel weer groots en vet gemaakt.

Daarna hebben we een studio tour gemaakt. Deze tour duurde bijna een uur en vond ik het leukst. Je gaat door allerlei dorpen (gemaakt van fiberglas en piepschuim) waar allerlei blockbusters zijn en nog worden gemaakt. De set van Captain America, the Grinch, War of the Worlds, Jaws en noem maar op hebben we gezien. Tussendoor nog allerlei spektakel met King Kong en Fast of the Furious… erg gaaf.

We sloten de dag af met Waterworld. Een show in het water nagemaakt van de gelijknamige film. Heeeel gaaf gedaan en het bleken allemaal acteurs te zijn die te zien zijn in huidige films en vooral series. Onderstaand staan de kinderen op wat foto’s met acteurs die in de film “Pan”, de serie “CSI” en “American Horror Story” speelde. Ik ken ze niet echt… alleen die gast uit “Pan” kon ik. Het was iig erg leuk en daarna hebben we met allemaal nog nagepraat met ze want ik moet zeggen dat de meeste Amerikanen heel erg vriendelijk en toegankelijk zijn. Iedereen spreekt je aan, en dan niet op een vervelende manier. De meiden waren heel leuk met de actrice van Waterworld aan het praten en zijn daarna dus met ze op de foto geweest. Dean liep gewoon naar al die acteurs toe en ging ook met ze op de foto… heel grappig.

Ondertussen was het alweer laat en besloten we richting het hotel te rijden. Onderweg hebben ff lekker gegeten bij “El Pollo Loco” …. kip dus, en toen we weer bij het hotel waren gingen lekker ons mandje in.

Morgen moeten we 1200 ons hotel uit en rijden we 250km richting Palm Springs waar we vanaf 1600 ons huis met zwembad in mogen voor een week. Ik ben benieuwd.

L.A was gaaf… ondanks dat veel mensen zeggen dat L.A een lelijke stad is, keken wij onze ogen uit. Als we dit al gaaf vinden, ben ik benieuwd hoe de rest wordt. Ik vind de vooral de skyline erg mooi. De stad L.A met de grote bergen op de achtergrond geven het wel iets magisch. Wij hebben nu al erg genoten en hebben er zin wat de rest ons brengt gezien we nu vooral veel natuur gaan zien!!. Maar goed, eerst dus even een week ontstressen in Palm Springs. Ik zal die week dus iets minder gaan bloggen denk ik omdat we veel in ons eigen privé zwembad (klinkt altijd leuk) ga zwemmen en slapen.

 

Dennis en Ilse Written by: