Las Vegas


Dag 1

We zijn aangekomen in Las Vegas. Het ritje vanuit Zion naar Las Vegas was niet lang. Max 3 uur in de auto. We kwamen rond 16.00 uur aan dus het was nog licht buiten. Het is wel gaaf om de heuvel op te rijden op de snelweg en zodra je boven bent de stad Las Vegas ziet opdoemen.

In Vegas is het heel erg warm…. 40 graden (en dan hebben wij nog mazzel, want vorige week was het er 48 graden), dus overdag doen we niks tot weinig en hangen we bij het zwembad. S’avond toen het donker werd zijn we Vegas ingegaan, afkoelen doet het echter niet, de wind die er een beetje is blijft 24 uur lang als een warme föhn op je lijf voelen. Vegas boulevard (de strip) is echt geweldig…wat een gekte. Ik thuis maar alles checken met spaarlampen om wat zuinig aan te doen… in Las Vegas is blijkbaar niks te gek. Vanuit de ruimte zie je volgens mij zelfs nog licht. Wij hebben echt onze ogen uitgekeken. Het is hier echt indrukwekkend. Je begrijpt trouwens ook wel waarom het klimaat akkoord onder Trump stukloopt, want het is hier (en ook in Palm Springs) zo heet dat het zonder airco niet vol te houden is. Elk hotel, elke winkel, toilet, benzine pomp en noem maar op is hier gekoeld met airco… ze blazen 24 uur per dag op volle toeren en deuren staan gewoon open. Zonder die dingen overleef je hier ook niet. Op bijna elke hoek van de straat staan ook buiten op straat mobiele airco’s die koude lucht de straten in blazen en zijn veel bomen voorzien van sproeiers die ijskoude nevel de menigte in spuiten.

De hotels hier zijn zo bizar groot dat het niet te beschrijven is. Elk hotel bevat naast tot soms wel tot 4000 kamers ook nog eens complete shopping malls. De duurste merken zitten in elk hotel. Winkels van Gucci, Armani… noem ze maar op.

Dag 2:

In de hotels “Paris” en “the Venetian” verdwaal je makkelijk… wat prachtig is en wat je ook op de foto’s ziet is dat binnen in het hotel de stad Parijs en/of Venetië is nagemaakt met bijbehorend geschilderd wolkendek wat er zo echt uit ziet waardoor je jezelf gewoon buiten waant. Helemaal als er ook nog eens gondels door de aangelegde grachten varen.

In het mega hotel (volgens mij wel de grootste) “Ceasers Palace” hebben we een gokje gewaagd… inzet was $60 … en hoe overtuigd we ook waren dat we met miljoenen naar huis zouden gaan, realiteit was dat we binnen 1 uur door onze centen heen waren 😞😂. hahaha… Maar goed… we kunnen iig zeggen dat we hebben gegokt (en verloren) in Las Vegas 👍

Morgen is onze laatste dag in Vegas. De dames gaan vroeg naar de Las Vegas Strip om kaarten voor “Cirque du Soleil” proberen te bemachtigen zodat we Vegas daarmee met zijn 8-en kunnen afsluiten in een van de hotels daar…. Rob en ik gaan morgen op en neer de Hooverdam wat op 3 kwartier rijden zit. Daarna zit het er weer op en vertrekken dinsdag ochtend richting “Yosemite National Parc naar “Mammoth Lake” om de dag erna weer in het zelfde park naar “Yosemite Valley” te gaan.

Op de hoofdpagina een filmpje bij dit blog van de “Belaggio”. Hier wordt elk half uur een muziek nummer afgespeeld waar de waterstralen voor bij het hotel met veel geweld en de bijhorende lichtshow op de muziek mee dansen.

Dennis en Ilse Written by: