Hooverdam

Vandaag een kort bezoekje gedaan aan de Hooverdam. Met zijn 2-en want de dames en alle kids wilde niet mee. Hij lag op maar 40 min rijden dus ik wilde hem niet laten liggen.

Het is een prachtig stukje engineering. Gebouwd tussen 1931 en 1935 en het valt onder 1 van de 7 officiële wonderen van Amerika. In de tijd dat dit gebouwd werd zijn er “officieel” 98 doden gevallen tijdens de bouw ervan… daarbij zeggend dat het er rond de 300 waren, maar men vertelde daar dat als je bv. zwaar gewond raakte als je van de dam viel en pas in het ziekenhuis overleed, je “officieel” niet overleed op de Hooverdam. Mede hierom is er een gedenksteen met een soort tekst die de complete lading dekt en het dus algemeen houd en geen officiële aantallen noemt.

Bij aankomst wordt elke auto staande gehouden en kijken ze met spiegels onder de auto… allemaal door 911 en de terroristische dreigingen… want als je hier een klapper maakt… dan veroorzaak je ook wel wat zeg maar 😜

Na een uur te hebben rondgelopen zijn we terug gegaan. Er stond geen zuchtje wind en het was er bloed en bloed heet… het zweet gutste van mijn lichaam dus ik vond het wel prima zo.

Vanavond gaan we met zijn allen naar “Cirque du Soleil” in het hotel “Treasure Island”. We sluiten daar 3 leuke Las Vegas dagen af en rijden dan morgenochtend richting Yosemite National Parc.

Tot nu toe hebben we bijna alle staten gehad die we op onze reis zouden doen…. Californië, Arizona, Utah en Nevada… De staten die we nog aan de west kant moeten bezoeken (Yosimite, San Francisco, Pismo Beach en weer L.A) liggen allemaal in staten die we al gehad hebben. Alleen Florida is nog onze te bezoeken staat.

Dennis en Ilse Written by: