San Francisco

Aankomst

Vandaag zijn we na een ritje van 3 uurtjes aangekomen in San Francisco. Voor het eerst hebben we de lange broeken en truien erbij want het is hier 17 graden met veel wind en dus koud. Wel is het droog en schijnt de zon.

Ons hotel is prachtig. We zitten in het “Zephyr Hotel” wat pal aan de bekende “Pier 39” midden op “Fishermans Warf” zit. We kijken uit op “Alcatraz” en de “Golden Gate Bridge”…. hoe vet! We gaan ons hier 4 dagen vermaken. Morgen gaan we een bezoek aan “Alcatraz” brengen, en morgen middag hebben we Go Cars gehuurd waarmee we de stad onveilig gaan maken.

Nu zit de dag er bijna op. Isis werd na het eten van een pinda rotsje niet lekker. Haar lip werd dik en ze moest daarna overgeven. Omdat ze een jaar geleden de zelfde symptomen had bij het eten van een dadel vermoeden we nu toch een noten allergie…

Omdat Isis een uur later opeens allemaal uitslag kreeg… heel veel jeuk en druk op dr oren kreeg en erg moe werd, zijn we toch even naar de eerste hulp gegaan. Ze bleek wel degelijk een noot allergie te hebben en ze hebben haar direct een prednison pil gegeven. Ze moest daar ook weer overgeven. Die prednison pillen moet ze de komende 3 dagen slikken en morgen moeten we een epi halen (dat is een prik voor als ze last van dr ademhaling krijgt). Die prik gaan we dus niet gebruiken, maar we moeten hem wel steeds meenemen totdat we weten wat voor een type noten allergie ze exact heeft. Dit is dus puur preventief. Amerika en kinderen worden heel serieus genomen en we moeten in Nederland dus een test laten doen om te weten te komen wat de exacte soort noten allergie ze dus heeft. De arts gaf aan dat het lijkt alsof ze een lichte reactie had, maar omdat we buitenlands zijn nemen ze gewoon puur het zekere voor het onzekere…dat is alleen maar goed.

Hopelijk gaat het morgen allemaal weer beter, Isis spuugde na de 2e keer overgeven alle pinda’s eruit en voelt zich weer goed… de uitslag trekt ook mede door de medicijnen weg. Isis zit nu weer gezellig te keutelen op de kamer en ze heeft praatjes voor 10.

Ik heb nog een rondje verder gedaan op Pier 39. Leuke winkels hebben ze daar…ik als linkshandige heb daar de perfecte winkel bezocht… “Lefty’s: The Left Hand Store”. Hier verkopen ze alleen maar spullen voor linkshandigen. Verder hebben we natuurlijk even op Pier 39 de robben (zeeleeuwen) bezocht die daar liggen. “Alcatraz” is perfect te zien en ligt dichterbij dan ik dacht. De “Golden Gate Bridge” ligt verder en hangt in een continue sluier. Het lijkt wel of over de stad van San Francisco een soort wolken sluier hangt.

Ilse is nu met met de rest truien kopen omdat die niks bij hun hadden. Ik lig lekker op de kamer met een zielige “zieke” Isis en Dean die Amerika al kent van het spel GTA 5… want hij herkent alles …haha.

Dennis en Ilse Written by: