Grand Canyon

Vandaag was een lange rit. We hebben zo’n 700 kilometer afgelegd en nog in een dikke file gestaan. De omgeving was echt Amerikaans (op zich niet raar als je ook in Amerika bent natuurlijk), een hele lange weg van zo’n 300 km alleen maar rechtdoor met grote van die echt Amerikaanse trucks die je tegemoet rijden. Als je in de verte kijkt zie je de warmte van het hete asfalt omhoog komen. Vanmorgen rond 10.00 uur reden we weg vanuit “Palm Springs” met 40 graden en we kwamen rond 18.15 aan in “Yavapai Lodge Grand Canyon” en was het een heerlijke 24 graden.
Wat opviel was hoe groen het hier is. Het is een heel groot bos wat erbij zit. Heel veel wildlife met squirls, poema’s en er lijken wel overal herten te lopen…. prachtig.
 
Toen was het tijd om in te checken…en daar bleek dat we tot nu toe onze vakantie iets te relax hebben beleefd want we hadden allemaal geen benul van dag, laat staan datum. Kortom…. we waren een dag te vroeg vertrokken uit Palm Springs 😜
 
Op zich niet erg want ipv dat we morgen weer zouden vertrekken hebben we nu een dag extra. We gaan morgen lekker wandelen in de Grand Canyon dus dat komt wel goed. Gelukkig konden we zonder probleem allemaal een dag bijboeken.
 
Nadat we de prachtige zonsondergang in de Grand Canyon hebben bekeken en ons echt hebben verbaasd over het “Wauw” effect die de Canyons op je hebben (want wat is het allejezus indrukwekkend), zijn we het stadje ingegaan om lekker te gaan uiteten bij een stakehouse.
 
Nu moe maar voldaan op bed en morgen een hele dag om van al het moois te genieten.
 
De dag erna begon nat…. het kan hier flink regenen maar tussendoor waren er zat droge en zonnige momenten. We zijn de hele “South Rim” (zo noemen ze die) afgegaan en hebben alle view points bekeken met uitzicht over de Canyons. Het was adembenemend… het is net een canvas die ze er hebben opgehangen want het is zo bizar…. je kijkt ongeveer 1,4 kilometer naar beneden en de Canyons reiken tot zover je met het blote oog kan zien. Als rode draad zie je overal de “Colorado River” door de Canyons lopen…een rivier die als je met de verrekijker kijkt helemaal rood/bruin van kleur is en op sommige punten behoorlijk woest is en perfect voor Raften is. Helikopters die er vliegen om tours te doen lijken net vliegen. Alles valt in het niet. Mooi was dat het aan de ene kant van de Canyon zonnig is, terwijl het aan de andere kant regent en bliksemt. Ik heb op 1 van de onderstaande foto’s ook een bliksemschicht kunnen vastleggen. Maar het zit er weer op. Morgen vertrekken we richting Zion…

Dennis en Ilse Written by: