Joshua Tree National Parc

Vandaag hebben we een bezoekje gedaan aan Joshua Tree National Parc. We vertrokken rond 09.15 met 37 graden en 50 min. verder en 1000 meter hoger waren we in Joshua Tree en was de temperatuur gezakt naar 32 graden. Het park is zo groot dat je er dagen doorheen kan rijden. Wij besloten een klein stukje te lopen. Na nog geen 30 meter te hebben gelopen zagen we een Amerikaans stel wat druk naar ons aan het gebaren was. Er bleek een gigantische zwarte wesp met echt een gigantische Tarantula spin aan het vechten te zijn. Volgens mij was die wesp een zogeheten Spider Wasp (of Taratula Wasp), want duidelijk was dat de spin moest rennen voor zijn leven. De wesp zagen we nog vliegen…wat een ding…daar wil je niet door geprikt worden…de spin was al weg en hebben we helaas niet meer gezien, maar de Amerikaanse vrouw had er een foto van genomen en Rob nam daar maar een foto van. Die spin was groter dan mijn hele hand…..brrrrr.

Verder weinig gekke dieren. Er zitten vele slangen, waarvan er maar 1 gevaarlijk is (de ratelslang), maar deze hebben we niet gezien. Ook zitten er veel hagedissen die we dan wel weer zagen.

De omgeving is ondanks dat het dor en droog is heel erg mooi. Het is een plek waar vroeger de indianen leefden en is omringd door mooie cactussen en grote rotsformaties… Je kan er zo een western film in opnemen.

Na een uurtje lopen besloten wij terug te gaan gezien Dean en Isis en ikzelf het wel zat waren gezien de hitte en ik daar ook koppijn van kreeg. De anderen zijn nog met de auto verder het park ingereden omdat zij heel graag de bekende Joshua Tree wilde zien wat hem uiteindelijk ook is gelukt. Deze boom is bekend van het album van “U2: Joshua Tree” waarvan de foto die op dit album staat uit dit park komt.

Vandaag is onze laatste dag in “Palm Spings La Quinta”. Morgenochtend vroeg vertrekken we naar een andere staat 650 km verderop waar we naar de “Grand Canyons” gaan in de staat Arizona. We hebben per gezin een grote coolbox voor in de auto gekocht omdat we vanaf nu echt gaan reizen. Er staan ons de komende weken aardig wat kilometers te wachten die we moeten weg tikken en gezien de hitte en gezien we waarschijnlijk ook door Death Valley moeten (om vanuit Las Vegas naar Yosemite National Parc te komen), is het bij je hebben van veel water absoluut een vereiste!

Morgen hopen we een beetje laat in de middag aan te komen zodat we de mooie zonsondergang kunnen gaan bewonderen in de Grand Canyon….. more to follow!!

Dennis en Ilse Written by: