Beverly Hills & Hollywood

Dag 2 in L.A

Vandaag werden we 0800 gewekt door de receptie van ons hotel dat mijn koffer binnen was. Gelukkig is dat dus goed gekomen. Nadat we met z’n allen lekker hadden geluncht gingen we vandaag L.A. verkennen. Beverly Hills en het Hollywood Sign stonden op het programma.

Als eerste Beverly Hills….Wat een jetset. Dure winkels en lanen met prachtige huizen en tientallen meters hoge palmbomen voeren daar de boventoon. Ook de hoeveelheid aan exclusieve auto’s wat je hier om de 30 sec. ziet, zie je in Nederland in 10 jaar.

Daarna reden we door naar Hollywood Boulevard… Wat een gekte daar. Iedereen loopt daar om gezien te worden… De een verkleed al Batman, de ander als Wonder Woman, we hebben Joda met een bierbuik gezien en noem het maar op…lekker warm in al die pakken met 30 graden. Ook veel verschil tussen arm en rijk. Veel zwervers en bedelaars. We hebben een rondje Walk of Fame gedaan waarin heel bekent Amerika met een ster of met hand/voet afdrukken in de vloer verankerd zit. Ook reden we nog langs het hotel waar Whitney Houston was overleden (staat op 1 van onderstaande foto’s).

Vanuit daar reden we door naar het Hollywood Sign. Altijd leuk. Stelt op zich niet heel veel voor, en heel dicht bij kan je er ook niet meer komen…. maar leuk is het natuurlijk wel. Na de nodige foto’s probeerden we nog bij het Observertory te komen zodat we vanaf achter het Hollywood Sign over L.A konden kijken, maar gedurende de zoektocht ernaar toe begon mijn automaat in de auto kuren te krijgen. Hierna volgde een motorstoringslampje en toen stonden we op Richland Avenue langs de weg. Nadat we Avis hadden gebeld mochten we toch ermee doorrijden naar het dicht bijzijnde Bob Hope Airfield waar een filiaal van Avis was. Hier werden de auto’s omgeruild. Omdat de Grand Cherokee niet meer aanwezig was kreeg ik een Ford Edge mee. Gelijkwaardig qua grootte, maar het mist de robuuste uitstraling van een Cherokee. Daar baal ik best van, want ondanks dat deze auto stukken luxer is en navigatie heeft wat erg handig is, moet ik niet met de auto die mijn eerste keus had nu de rondreis doen. Maar goed…ook die Ford blijft natuurlijk een mooie bak. Ik ga mijzelf maar straks als we in Florida zijn maar eens verwennen met de grootste auto en een V8, want die American Dream wil ik qua auto’s toch eens meemaken.

Nu zijn we weer terug in ons hotel. Iedereen slaapt al dus ik ga ook maar de ogen dicht doen. Morgenochtend staat een hele dag Universal Studio’s op het programma.

Dennis en Ilse Written by: