Highway 1 / Pismo Beach

Toch nog even een verslag tussendoor. We zijn vanmorgen uit San Francisco vertrokken richting “Pismo Beach”. Het idee was om deze helemaal via “Highway 1” te rijden….echter door een aardverschuiving 4 maanden geleden is deze route een heel stuk afgesloten en waren we genoodzaakt om een D-Tour te nemen.

Om toch nog iets moois van “Highway 1” mee te krijgen, zijn we via “Highway 1” tot aan de afsluiting gereden en daarna weer terug. Een omweg van een goede 2 uur extra, maar absoluut de moeite waard. Eerst zijn we naar “Carmel/Monterey” gereden, dit is een prachtig klein stadje wat bijna Oostenrijks aandoet en absoluut voor de jetset is. Hier begint ook de route via “Highway 1” naar L.A.

Het zijn ook een stelletje zeikerd daar want omdat mijn achterband 45 cm te ver van de stoeprand stond, kreeg ik een bekeuring van 25 dollar. Clint Eastwood is (of was) burgemeester van dit stadje, dus die ga ik morgen maar eens opzoeken….Are U feeling lucky?……Punk!

Vanuit Carmel zijn we Highway 1 tot aan de afsluiting opgereden…..in 1 woord: PRACHTIG, en doodzonde dat we deze niet af konden rijden tot Pismo Beach vanwege de aardverschuiving. Dit is echt zo’n gave en mooie route met de oceaan en de vele rotsen die uit het water komen aan de ene kant, en bossen en bergen die half in de mist staan aan de andere kant.

We hebben mooie foto’s geschoten en zijn via de D-Tour op “Higway 101” richting Pismo Beach gereden. We hadden eigenlijk allemaal geen idee wat hiervan te verwachten omdat we ons niet echt hier op ingelezen hadden. Het was immers maar een tussenstop voor 1 nacht in het plaatselijke Hilton aldaar. Maar jezus zeg wat een binnenkomst. Er staan de meest mooie huizen in de meest gave Beach omgeving. Tijdens het binnenrijden van de stad riep de andere auto opeens via de portofoon dat er dolfijnen zijn gespot in de zee. Toen we goed keken onder het rijden bleken het geen dolfijnen maar walvissen te zijn. We zijn direct de weg afgegaan en hebben op het strand geparkeerd waar we een half uur adembenemend naar een stuk of 20 grote Potvissen hebben gekeken die zich met de pelikanen massaal te goed deden aan de scholen vis (volgens een local daar bleken het dus potvissen te zijn). Binnen now-time stond het vol met mensen die allemaal naar dit schouwspel aan het kijken waren.

De foto (ik heb er 1 toegevoegd omdat we ze er moeilijk op kregen) is wat wazig, maar het is zo gaaf om dit te hebben mogen meemaken. Morgen gaan we nog een poging doen om ze te zien want ze komen erg dicht bij de kust.

Inchecken in het Hilton ging ff lastig omdat we deze via Booking.com hadden geregeld, maar om onverklaarbare reden bleek deze geannuleerd te zijn…en hebben we blijkbaar alle 4 niet gemerkt dat het bedrag ook nooit afgeschreven was! Geen kamer onder onze namen dus. Gelukkig waren er nog kamers beschikbaar en voor de last kregen we van de alleraardigste receptioniste 2 Queen-size kamers naast elkaar met uitzicht op zee en ontbijt….Heel netjes. Natuurlijk moeten we wel betalen.

Morgen weer door naar L.A. Een tripje van 258km waar we 3 uur over doen. We gaan dus iets later weg gezien de auto’s pas om 17.00 uur ingeleverd hoeven te worden bij LAX Airport. Ik ga het thuis nog even allemaal goed uitrekenen, maar volgens mij hebben we zo’n 4500 a 5000 km gereden totaal! We zitten dan nog 1 nachtje in het hotel in L.A en vertrekken dan overmorgen om 05.30 uur via Atlanta naar Florida waar we nog een dikke week blijven….Het wordt dus een kort nachtje gezien we ook nog 2 uur van te voren ingecheckt moeten zijn.

Dennis en Ilse Written by: