Everglades

Vandaag zijn we naar de Everglades gegaan. Een rit van 1,5 uur en hoe dichterbij we er kwamen hoe meer tropisch het werd. Eenmaal aangekomen hebben we 2 Airboats gehuurd. De captains die de boten besturen zijn echt zeer behendig met die dingen. Met hoge snelheid varen ze tussen de meest smalle ruimtes door en ze gooien en smijten met die boten zonder maar iets te raken. Het gebied is erg groot (anderhalf miljoen hectare), en gezien de tijd zijn we dus maar een stukje ervan gaan ontdekken….😜

We hebben weer veel gezien. Sowieso bestaan de Everglades allemaal uit swamps (moerassen) en mangroven. Tussen de mangroven en in het water leven veel dieren. Ratelslangen, Copperheads (slangen), Pythons, Bobcats (Lynx), Ragoons (wasberen), Manatee (zeekoe), Haaien, Catfish, Spinnen en natuurlijk Krokodillen en vooral Alligators.

Na een paar minuten zoeken was het raak. Een alligator van 4 meter. We zijn op 50cm afstand ervan geweest en hij bleef rustig liggen. Heel gaaf. Later hebben we ook nog een 2 meter groot vrouwtje gezien en Isis spotte nog een Ragoon (wasbeer). Tussen neus en lippen door vroeg de captain wie er van spinnen hield….nou ik natuurlijk….NOT! 😳… Of we even naar boven wilden kijken…Damnn…. Daar hing mij een grote bananenspin…zo groot als mijn hand..brrrrr πŸ˜–. Opeens riep de captain dat we naar rechts moesten kijken, maar we waren helaas net te laat om een Manatee (zeekoe) te zien duiken maar goed…. we hadden iig de beesten gezien waar we voor kwamen. We hebben er niet op gewacht gezien die beesten 20 min onder water kunnen blijven liggen.

Nadat we nog even een race met de Airboat hadden gedaan met de andere Airboat (wat gaan die dingen hard), kwamen we op een meertje waar we veel Catfishen zagen (dat zijn meervallen). Ik ben met de GoPro nog in het water geweest en heb de Catfish en de de grote Alligator van heel dichtbij onderwater gefilmd…maar dat filmpje zet ik thuis wel eens online.

Toen we klaar waren zijn we nog een boardwalk gaan doen door het moeras heen. Krekels en Libellen die wel gemuteerd leken zo groot als ze waren, zijn er in overvloed, evenals de muggen waar je gek van werd. Daar hebben we nog een paar baby alligators van heeeeeeel dichtbij gezien waarmee we de dag voldaan hebben afsloten.

Dennis en Ilse Written by: